Beste fietspomp voor wielrenners, thuis en onderweg

Als gepassioneerde wielrenner begrijp je het belang van goed onderhouden materiaal. Een van de essentiële gereedschappen die elke wielrenner moet hebben, is een betrouwbare fietspomp. Of je nu een doorgewinterde wielrenner bent die kilometers vreet op de weg of iemand die af en toe de fiets pakt voor wat recreatief rijden, een goede fietspomp kan het verschil maken tussen soepel rijden en onverwachte problemen onderweg.

Een fietspomp stelt je in staat om de banden van je fiets op de optimale druk te brengen, wat essentieel is voor een comfortabele rit, optimale grip en verminderd risico op lekke banden. Vooral voor wielrenners, waar snelheid en efficiëntie centraal staan, is het hebben van de juiste bandenspanning van cruciaal belang.

Fietspomp met drukmeter voor wielrenners

In deze categorie behandelen we vloerpompen welke voldoen aan een van de belangrijkste eisen; een drukmeter. Met een drukmeter zorg je er voor dat er precies genoeg lucht in je banden zit voor een goede rijervaring. Vloerpompen, ook wel bekend als staande pompen, zijn de meest traditionele en krachtige optie. Ze zijn ideaal voor thuisgebruik en bieden de mogelijkheid om snel en efficiënt lucht in je banden te pompen. Voor wielrenners zijn vloerpompen vooral handig omdat ze hoge druk kunnen leveren, wat cruciaal is voor smalle racebanden. We behandelen de beste vloerpompen die op de Nederlandse markt beschikbaar zijn.

Strex fietspomp met voetstandaard en drukmeter voor thuisgebruik

Strex Fietspomp – Drukmeter – 11 Bar – Bal pomp – Oranje

Mooi oranje, zodat ie lekker opvalt als je er naar op zoek bent. De Strex fietspomp gaat tot 11 bar en dat levert een luchdruk op die meer dan genoeg is voor je racefiets. Hoger dan 6-7 bar wil je nooit gaan, want dan ontploffen je banden. De Strex fietspomp met drukmeter is verkrijgbaar voor ~€25 en je hoeft voor thuisgebruik nooit meer een andere te kopen. Mooie bijkomstigheid van deze fietspomp; hij is geschikt voor alle soorten ventielen waaronder ook een autoventiel (Schrader).

BBB cycling AirSteel fietspomp geel

Op de een of andere manier zijn fietspompen voor thuis alleen verkrijgbaar in felle neon kleuren. De BBB fietspomp met voetstandaard komt in een mooie kleur geel en biedt vergelijkbare features als de pomp van Strex. Belangrijk verschil is het materiaal waarvan de pomp is gemaakt. De BBB pomp is van staal gemaakt, wat het een hele stevige pomp maakt die bijna niet stuk te krijgen is. De verbindingsslang waarmee de lucht in de band wordt gepompt is 90 centimeter lang en kan tijdens opbergen netjes aan de behuizing worden vastgemaakt. De BBB gele fietspomp is voor ~€40 verkrijgbaar!

Fietspomp voor onderweg

Een fietspomp voor onderweg, ook wel een mini pomp, zorgt er voor dat je thuiskomt na een lekke band. Het is vergelijkbaar met een thuiskomertje bij je auto. Zodra je thuis bent, wil je altijd weer met je vloerpomp de juiste bandenspanning in je banden brengen. Bij het uitkiezen van een goede pomp voor onderweg kun je letten op het gewicht van de pomp, of de pomp over een flexibele slang beschikt en tot hoeveel bar de pomp kan pompen. De volgende mini pompen hebben bewezen dat ze je veilig thuis brengen.

Lezyne Sport Drive handpomp met flex hose

Lezyne fietspomp voor onderweg met flexibele slang

Klein maar fijn, en met een flexibele aansluitingslang. De flexibele slang zorgt er voor dat je de pomp makkelijker aansluit op je ventiel. Het zorgt er natuurlijk ook voor dat de pomp iets zwaarder is dan zijn concurrenten (103gram). De pomp pompt je band tot 8,3 bar op, meer dan genoeg om mee thuis te komen.

De handpomp is mee te nemen in de zakken op je rug of te monteren op de frame of tas. Door de pomp te monteren op bijvoorbeeld je frame hoef je het gewicht niet zelf te dragen, maar verlies je natuurlijk iets aan aerodynamica (en stijl!). Een houder om mee te bevestigen wordt meegeleverd. De handpomp van Lezyne kost ~€20, niet duur dus!

AMIGO Fietspomp voor onderweg

Deze pomp is scherper geprijsd dan de meeste andere handpompen en biedt toch een hele degelijke kwaliteit. De Amigo fietspomp is een typische handpomp die je onderweg gebruikt om na een lekke band je band weer op te pompen en thuis te komen. Vervolgens wil je met een normale pomp de druk weer op het juiste peil brengen.

De pomp van Amigo kan tot 7 bar pompen. Hoewel dit voor bijna alle racefietsen genoeg is, zul je nooit echt tot 7 bar kunnen pompen. Zoveel druk is te moeilijk om met een handpomp in je banden te krijgen. Groot voordeel van deze pomp is de prijs; ~€11.

De beste prijs/kwaliteitverhouding fietspompen

Bij het kiezen van een fietspomp is het belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit en duurzaamheid van het product. Met een Strex Fietspomp als vloerpomp voor thuis en een Lezyne Sport Drive als mini pomp voor onderweg heb je altijd genoeg lucht in je banden!

Co2 pomp + patroon

Als een mini pomp toch nog te groot of te zwaar is om mee te nemen op de fiets, kun je een Co2 patroon gebruiken om je band op te pompen. Met een patroon kun je je band eenmalig oppompen maar heb je weinig controle over de bandenspanning. De lucht wordt namelijk razendsnel in je band gespoten. Co2 pompen+patronen worden aangeboden door verschillende leveranciers zoals de BBB Airspeed minipomp of de Birzman E-grip. Het gebruik van een Co2 patroon is eigenlijk alleen nodig als je echt op het gewicht en de inhoud van je bepakking moet letten, bijvoorbeeld tijdens een bikepack tocht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *