Hoe werkt de Zwift Companion app?

Voor degenen onder ons die zich onderdompelen in de virtuele wereld van Zwift, is er een waardevolle metgezel die je rit naar nieuwe hoogten kan tillen – de Zwift Companion app. De Companion app biedt mogelijkheden om de sociale aspecten van Zwift te gebruiken, en niet zo zeer de sportieve mogelijkheden. Laten we eens grondig verkennen hoe deze app je Zwift-avontuur nog leuker kan maken!

De Wegwijzer naar Zwift

De Zwift Companion app is als een GPS voor je Zwift avonturen. Of je nu een doorgewinterde Zwift-veteraan bent of net begint, deze app is dé manier om de interactie met andere Zwifters op toe zoeken. Ook kan je voor, tijdens en na je rit aan de slag met de app.

Zwift Companion app downloaden

Introductie scherm van Zwift companion app direct na het downloaden

Het verkrijgen van de Zwift Companion app is een fluitje van een cent. Deze app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten. Je kunt het gratis downloaden via de App Store of Google Play, afhankelijk van je voorkeur. Zorg ervoor dat je de app uitvoert op een apart apparaat van waarop je Zwift draait. Het is alsof je een afstandsbediening hebt voor je virtuele Zwift-wereld, of dat nu een andere telefoon is, een Apple TV, een pc, een iPad of een ander ondersteund Android-tablet. Downloaden via officiële Zwift website kan hier: link.

Zodra je de Zwift Companion app hebt gedownload en geïnstalleerd op je apparaat, start je het gewoon zoals elke andere app. Zorg ervoor dat je verbonden bent met hetzelfde wifi-netwerk als je hoofd-Zwift-apparaat. Bij de eerste keer openen van de app wordt je gevraagd om in te loggen met je Zwift-inloggegevens. Start Zwift zoals je dat normaal zou doen op je hoofd-Zwift-apparaat, en zodra je begint te rijden, kun je de Zwift Companion app gebruiken om de volledige controle te krijgen.

Functionaliteiten van de Companion app

Home

Het Home scherm geeft een totaaloverzicht van alles wat er gebeurt (en wat je gemist hebt) op Zwift. Bovenaan in je scherm zie je de informatie over je Zwift avatar, zoals je naam, level en afbeelding. Als ja naar beneden scrollt krijg je een snelle weergave over events die er aan zitten te komen. Vaak is het een event wat binnekort van start gaat.

Weer wat verderop zie je een snelle weergave staan van de activiteiten van Zwifters die je hebt gevolgd. Je kunt een snelle Ride On geven vanaf het homescherm om een beetje sociaal bezig te zijn. Een Ride On is het equivalent van een Kudo op Strava, maar dan op Zwift.

Als laatste optie biedt het home scherm de mogeljikheid om een persoonlijk doel in te stellen. Dit doel is bijvoorbeeld een bepaald aantal kilometers op Zwift per maand. Als je een of meerdere doelen hebt ingesteld, zie je ook direct de voortgang op je home scherm.

Events

Pagina met events op Zwift om aan mee te doen

Events zijn de plek waar het individueel en virtueel rijden tóch een sociale aangelegenheid worden. De beschikbare events zijn niet per se een race. Het maakt dus niet uit of je op zoek bent naar een wedstrijd om je benen te testen of gewoon een gezellig social ride wilt afronden. Je kunt eenvoudig evenementen vinden en filteren op type en categorie.

Om mee te doen aan een evenement klik je op een van de balkjes. Je krijgt eerst nog wat meer informatie over het event te zien, bijvoorbeeld hoeveel watt/ kg je ongeveer kunt verwachten en welke andere regels van toepassing zijn. Grotere events hebben verschillende niveaus waar je je voor kunt inschrijven. Op die manier Zwift je altijd met fietsers van een vergeijkbaar niveau.

Verschillende prof wielrenners en andere bekende personen in de wielerwereld organiseren zogeheten social rides, meet ups of coffee rides. Op die manier kun je meefietsen met een van je helden via Zwift. Soms zal de held ook de interactie opzoeken door bijvoorbeeld te chatten

Activities

Stel je voor dat je op een drukke werkdag een korte pauze neemt en wilt weten wat je Zwift-vrienden aan het doen zijn. Met de Zwift Companion app ben je altijd verbonden met je mede-Zwifters. De activities pagina laat alle activeiten zien van de Zwifters die je volgt en je kunt zelfs zien wie er op dat moment live aan het Zwiften is. Je kunt ze aanmoedigen met een ‘Ride On, berichten sturen of zelfs algemene berichten sturen naar iedereen in de buurt.

Het is alsof je een virtuele fietsgroep hebt om je heen, klaar om te juichen of ondersteuning te bieden wanneer je het nodig hebt. De activiteiten die je op Zwift post, kun je ook makkelijk koppelen aan Strava. Ook daar kun je dan weer Kudos gaan binnenharken voor je indoor fietsrit.

Clubs

clubs in Zwift

Clubs in Zwift zijn vergelijkbaar met offline wielerclubs. Ze zorgen er voor dat leden op de hoogte zijn van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Nog een overeenkomst zijn de clubrides die worden georganiseerd. Zwift clubs organisaren, vooral in de wintermaanden, wekelijks of zelfs dagelijks events om aan mee te doen.

Op de Clubs pagina kun je zoeken binnen alle clubs en kun je je aanmelden. Voor Nederlandse wielrenners is er zat keuze!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *